ADYÜ’de “Engelsiz ADYÜ’de Bir İz de Sen Bırak” Etkinliği

Adıyaman Üniversitesinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde engelli vatandaşların yaşam koşullarına dikkat çekmek amacıyla “Engel-Siz ADYÜ’de Bir İz de Sen Bırak” etkinliği gerçekleştirildi.

Adıyaman Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü  ile Güzel Sanatlar Fakültesinin Üniversite Gençlik Meydanında ortaklaşa düzenlediği etkinlik kapsamında “Bir İz de Sen Bırak” slogan eşliğinde kurulan panolara öğrenciler el izlerini bıraktı.

Çeşitli renklerdeki boyalarla panolara el izlerini bırakan öğrencilere Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fatih Doğanoğlu, Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Muhammet Alagöz, Üniversite Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Arş. Gör. Nurullah Türk, Üniversite akademik ve idari çalışanları destek verdi.

Büyük ilgi gören program, güzel görüntülere sahne olurken engelli vatandaşların yaşam şartlarının zorluğuna vurgu yapıldı.

Konu ile ilgili konuşan Rektör Turgut, “Engelli kardeşlerimizin iş ve sosyal hayatlarındaki yaşam standartlarını engelsiz hale getirmek hepimizin görevidir. Engellilik konusu sadece engelli bireylerin ve ailelerinin sorunu olmamakla birlikte bütün toplumu ilgilendirmektedir. Her bireyin ileride bir engelli adayı olabileceğinin de bilinciyle engelli bireylerin toplumda sorumluluk almalarına yardımcı olarak kendi yardımlaşma duygularımızın da güçlenmesini sağlamalıyız. Asıl engelin kalplerde olan sevgisizlik, merhametsizlik ve zihinlerde olan empati yoksunluğu olduğu aşikardır. Sözlerime son verirken 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle tüm engelli vatandaşlarımızın haftasını tebrik ederken, etkinlikte emeği geçenlere de teşekkür ediyorum.” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.